Hopp til hovedinnhold

Fürst Medisinsk Laboratorium har kjøpt Patogen

04.08.2021

Stolt ny eier av 100% av aksjene vil videreutvikle PatoGen som ledende leverandør av forebyggende og diagnostiske analyser og bidra til at oppdrettsnæringen fortsetter å utvikle seg

Fürsts erfaring gjennom i mer enn 70 år i å levere service og kvalitet til helsevesen og pasienter vil bidra til et verdiskapende og langsiktig samhold med PatoGen. Fürst er en klar markedsleder blant private leverandører av medisinske laboratorietjenester i det norske markedet og driver et av de største og mest avanserte medisinske laboratoriene i Nord-Europa.

Administrerende direktør i Fürst Håvard Selby Ebbestad sier at: «Fürst har lang og god erfaring med effektiv laboratoriedrift, men har fram til dette kjøpet hatt begrenset eksponering innen markedet for forebyggende og diagnostiske analyser på fisk. Fiskehelse er et attraktivt marked for vekst både nasjonalt og internasjonalt.»

Kjøpet legger til rette for en forsterkning og videreutvikling av PatoGen i forhold til kvalitet, kapasitet, teknologi og kompetanse innen fiskehelse. Ambisjonen er at PatoGen skal være et førstevalg når oppdrettsselskapene skal velge leverandør av analyse- og diagnostiske tjenester.

Med Fürst som eier vil PatoGen fortsette å være et uavhengig selskap uten bindinger til andre produkter som tilbys til havbruksnæringen.

Fakta om PatoGen:

  • PatoGen er største leverandør av forebyggende og diagnostiske analyseresultater til anvendelse innen fiskehelse i Norge og Scotland
  • Selskapet har avdelinger i Ålesund, Oslo, Bodø og Oban (UK)
  • PatoGen ble etablert i 2005 og har i dag nærmere 60 ansatte. I 2020 hadde selskapet en omsetning rett under 100 millioner kroner
Logo for firma Patogen

 

 

 

Fakta om Fürst:

  • Fürst er Norges største medisinske laboratorium og ligger på Furuset i Oslo. Laboratoriet har en omfattende diagnostisk aktivitet som inkluderer medisinsk biokjemi, klinisk farmakologi, mikrobiologi og patologi. Laboratoriet analyserer prøver hovedsakelig fra fastleger og privatpraktiserende spesialister i hele Norge
  • Laboratoriet ble startet i 1950 i Oslo av Valentin Fürst. I dag er Fürst fortsatt 100 % norskeiet (60 % Laho, 40 % Ferd)
  • God pasientservice, god kvalitet og moderne laboratoriediagnostikk er kjerneverdier for Fürst. I 1995 ble Fürst akkreditert av Norsk Akkreditering som det første medisinske laboratorium i Norge. I tillegg deltar Fürst i forskning og utvikling i samarbeid med universitetssykehus.
Logo for Fürst Medisinsk Laboratorium