Hopp til hovedinnhold

FHI trenger "fyrtårnsleger" til nasjonal overvåkning av luftveisvirus

15.09.2022

Folkehelseinstituttet (FHI) søker leger som kan bidra til nasjonal overvåking av ulike luftveisvirus. Dette for å få en best mulig oversikt over den samlede smittesituasjon i primærhelsetjenesten, noe som bl.a. vil være nyttig for utvikling av neste års influensavaksine.

FHI oppfordrer sterkt til å bidra til denne nasjonale overvåkingen av luftveisvirus, som kan hjelpe dem å forstå utbredelse og samspillet mellom ulike virus i post-pandemisk fase, og få mer nøyaktige mål på forekomst i primærhelsetjenesten.

Fürst samarbeider med FHI om dette og har tilrettelagt i Forum for elektronisk rekvirering av «Fyrtårnsprøve» med de gjeldene luftveisanalyser.

Hvis dere ønsker mer informasjon om dette så ta kontakt med oss på tlf. 22 90 96 69 eller send en epost til marked@furst.no.

Vi kan sende dere et mer utfyllende informasjonsbrev fra FHI, og hvis dere ønsker vil vi registrere legekontoret som Fyrtårnskontor, og gi dere oppdatert versjon av Forum hvor rekvirering av denne luftveisvirus-pakken er tilgjengelig.